Zoek

Wat is SAR Katwijk?

Jaarlijks organiseert de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) op de eerste zaterdag van juli het internationaal Search and Rescue Event (SAR Katwijk). In 2024 wordt SAR Katwijk gehouden op zaterdag 6 juli. SAR Katwijk is één van de grootse hulpverleningsevenementen die ons land kent.

Al decennialang organiseert de KRB dit spectaculaire evenement. De eerste demonstratie werd gehouden in 1928. In het verleden was dit evenement in de regio bekend onder de naam ‘de reddingsdemonstratie’ en inmiddels alweer enkele jaren bekend onder de internationale naam SAR Katwijk. Het evenement trekt jaarlijks bezoekers en deelnemers uit het buitenland. 

Ook tijdens de volgende editie van SAR Katwijk verwachten we weer meer dan 15.000 bezoekers. Met een bomvol programma tussen 10.00 uur en 16.00 uur hoeft u zich geen moment te vervelen. De Static show is te vinden op de Boulevard van Katwijk tussen het Strandplein en het Vuurbaakplein. Het demonstratieterrein op strand ligt direct voor het Strandplein (Evenementenplein). Er is ook een demonstratieterrein op de Boulevard ter hoogte van de Vuurtoren. De landingsspots van de helikopters bevinden zich op de Zuid-Boulevard.

De Katwijkse Reddingsbrigade biedt het publiek een informatieve en spectaculaire dag. Er wordt samengewerkt met andere hulpverleningsinstanties waaronder de KNRM, politie, brandweer, ambulancedienst en de Kustwacht.
Gedurende de dag zijn er op de Boulevard, het strand, op zee en in de lucht diverse demonstraties van de diverse hulpverleningsinstanties te zien. Ook is er een uitgebreide static show waar er voor jong en oud veel te bezichtigen is. Tijdens deze dag kan iedereen iets leren en zien van het hulpverleningswerk in Katwijk en Nederland.

Strandinfo App

Download de strandinfo app hier.

Zoeken