Zoek

Nieuws

SAR Katwijk: helikopters, loeiende sirenes en spectaculaire demonstraties op het strand en de Boulevard

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert al decennialang SAR Katwijk. De voorbereidingen van het Search and Rescue evenement op zaterdag 6 juli zijn al in volle gang en er is door de organisatie van alles uit de kast getrokken om er weer een spectaculaire dag van te maken.

Wat kan het publiek tijdens SAR Katwijk verwachten? Van 10.00 – 16.00 uur is het spektakel van dichtbij te beleven rondom de Zuid-Boulevard in Katwijk. Veel trouwe deelnemer zijn weer te zien op strand, de Boulevard, op zee en in de lucht tijdens SAR Katwijk. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe organisaties van de partij.

 

Ongeval met hijskraan
Het ongeval op de Boulevard, waarbij onder andere de Ambulancedienst, Brandweer en Politie een kijkje in de keuken van het hulpverleningswerk geven, is ook dit jaar weer in een nieuw jasje gegoten. Ter hoogte van de Vuurtoren zal een scenario met een hijskraan plaatsvinden, wat voor de nodige reuring zorgt. Kom kijken en zie of het de hulpverleners lukt om het incident tot een goed einde te brengen.

 

Static show
De Zuid-Boulevard zal traditiegetrouw weer omgetoverd worden tot een landingsspot voor de helikopters. Verschillende vliegende eenheden zullen het luchtruim van Katwijk weer trotseren.
Lopend vanaf het heliplatform kan de Boulevard afgestruind worden via een uitgebreide static show met kraampjes en diverse (historische) voer- en vaartuigen. Op de static show vertellen de deelnemers, die een link hebben met het hulp- en of reddingswerk, de bezoekers graag meer over hun passie voor hun (vrijwilligers)werk. Daarnaast is het mogelijk om SAR Katwijk vanuit de lucht te bekijken in het reuzenrad op het Duinplein. Of kom je tijdens het middaguur mee dansen met Zeeg de Zeehond, de mascotte van de Katwijkse Reddingsbrigade? Zeeg weet alles van de gevaren van de zee.

Demonstraties op strand
Dit jaar bevindt het demonstratieterrein op strand zich weer op de oude locatie voor de Vuurtoren. PHDC zal op strand weer een demonstratie geven met de politiehonden. Op zee zullen vaartuigen van de KRB en KNRM samen met de Politie en enkele historische reddingboten diverse demonstraties op zee verzorgen, zoals een zoekactie naar vermist persoon, brand aan boord, omgeslagen vaartuig, drugssmokkel en nog veel meer. Tijdens het programmaonderdeel ‘Kom kijken op het strand’ is een deel van de varende eenheden op het strand van dichtbij te bekijken en is het mogelijk om een foto op één van de vaartuigen te maken.

 

SAR Katwijk heeft oog voor historie en innovatie. Van klassieke voer- en vaartuigen tot reddingen met een drone, het maakt allemaal onderdeel uit van het programma van SAR Katwijk. U hoeft zich gedurende de dag geen moment te vervelen. De Katwijkse Reddingsbrigade biedt het publiek een informatieve en spectaculaire dag in samenwerking met veel andere (hulpverlenings)instanties.
Voor jong en oud is er voldoende te beleven tijdens SAR Katwijk, wellicht raakt u geïnspireerd om ook zelf hulpverlener te worden! Meer informatie over de deelnemers en SAR Katwijk 2024 kunt u vinden op onze Social Media kanalen en op www.sarkatwijk.nl

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Zoeken

Volg ons op

Zoeken