Zoek

Nieuws

SAR Katwijk: het hulpverleningsspektakel terug van weggeweest

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert op zaterdag 2 juli weer het International Search And Rescue Event (SAR Katwijk). Covid gooide de afgelopen jaren Nederland op slot. De laatste live editie dateert uit 2019 en in 2021 werd het evenement in een digitaal jasje gegoten in samenwerking met RTV Katwijk. SAR Katwijk betekent reuring en een bomovol programma. Door de organisatie is de afgelopen maanden alles op alles gezet om er weer een groot succes van te maken, zoals u voor Corona van ons gewend was!

 

SAR Katwijk vindt plaats op het strand, de zee en op de Boulevard, nabij de Vuurtoren en tussen 10.00 uur en 16.00 uur hoeft u zich geen moment te vervelen. De Katwijkse Reddingsbrigade biedt het publiek een informatieve en spectaculaire dag. Er wordt samengewerkt met andere hulpverleningsinstanties waaronder de KNRM, politie, brandweer, ambulancedienst en de Kustwacht. Tijdens deze dag kan iedereen iets leren en zien van het reddingswerk in Katwijk en Nederland.

 

De Katwijkse Reddingsbrigade
De KRB is een grote vereniging die zich inzet voor de veiligheid op het strand. Dat doen zij preventief door voorlichting, zwemlessen en patrouilles. Maar de vrijwilligers van de brigade verlenen ook eerste hulp in het geval van een incident of ongeval. Een vaak onschuldige kwallenbeet wordt behandeld, maar een zoekactie op zee bij een melding van een watersporter in nood behoort ook tot de taken van de KRB. Tijdens SAR Katwijk nodigt de KRB collega-hulpverleners uit om te laten zien wat zij doen om een strandbezoek leuk en veilig te laten zijn. SAR Katwijk

 

SAR Katwijk is al enkele decennia een begrip in Katwijk en omstreken. Wat fijn dat de bezoekers weer het spektakel van dichtbij kunnen beleven. De organisatie is blij om de deelnemers en sponsors van het evenement weer live te verwelkomen! Veel trouwe deelnemer zijn weer te zien op strand, de Boulevard, op zee en in de lucht tijdens SAR Katwijk. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe organisaties van de partij! De Politie, Brandweer en Ambulancedienst zullen op de Boulevard tweemaal een groot ongeval in scène zetten, waarbij iedere discipline zijn specialisme zal inzetten om gezamenlijk de hulpverlening tot een succesvol eind te brengen. Op zee zullen de nautische deelnemers demonstreren hoe zijn een zoekactie naar een vermiste persoon uitvoeren en personen uit het water redden.

 

SAR Katwijk betekent ook aandacht voor de historie en innovatie van het reddingswerk. De historische vaartuigen, de Kurt Carlsen en de Johanna Louisa, zijn varend te bewonderen. Op de Boulevard staat uit een uitgebreide static show met diverse kraampjes, maar ook diverse historische voertuigen die jarenlang dienstgedaan hebben bij de Brandweer, Politie en Ambulance. Hoverark is een nieuwe deelnemer en zal laten zien hoe op een innovatieve manier met een radiografische reddingsboei iemand veilig uit het water geholpen kan worden.
Het einde van de zuid-Boulevard zal veranderen in een helikopterplatform waar gedurende de dag diverse vliegbewegingen zullen plaatsvinden. Vanwege de demonstraties zal de zuid- Boulevard grotendeels afgesloten zijn en zal het verkeer omgeleid worden.

 

Voor jong en oud is er voldoende te beleven tijdens SAR Katwijk, wellicht raakt u geïnspireerd om ook zelf hulpverlener te worden! Meer informatie over de deelnemers en SAR Katwijk 2022 kunt u vinden op onze Social Media kanalen en op

 

www.sarkatwijk.nl
Foto: Arie van Dijk

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Zoeken

Volg ons op

Zoeken