Zoek

Nieuws

SAR Katwijk: hoogtepunt van het jubileumjaar van de Katwijkse Reddingsbrigade

De Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) organiseert al decennialang SAR Katwijk. De editie op 1 juli heeft wel een bijzonder tintje vanwege het 100-jarig bestaan van de KRB. Voor de vrijwilligers van de vereniging staat het hele jaar in het teken van jubileumactiviteiten, maar 1 juli wordt ook het publiek uitgenodigd om tijdens SAR Katwijk het jubileum mee te vieren.
De voorbereidingen van het evenement zijn al in volle gang en er is door de organisatie van alles uit de kast getrokken om er een extra feestelijke dag van te maken.

 

Wat kan het publiek tijdens SAR Katwijk verwachten? Van 10.00 – 16.00 uur is het spektakel van dichtbij te beleven rondom de Zuid-Boulevard in Katwijk. Veel trouwe deelnemer zijn weer te zien op strand, de Boulevard, op zee en in de lucht tijdens SAR Katwijk. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe organisaties van de partij.

 

Het ongeval op de Boulevard, waarbij onder andere de Ambulancedienst, Brandweer en Politie een kijkje in de keuken van het hulpverleningswerk geven, is in een nieuw jasje gegoten. Ter hoogte van de Vuurtoren zal een helikoptercrash plaatsvinden, wat voor de nodige reuring zorgt. Kom kijken en zie of het de hulpverleners lukt om het incident tot een goed einde te brengen?

 

De Zuid-Boulevard zal traditiegetrouw weer omgetoverd worden tot een landingsspot voor de helikopters. Verschillende vliegende eenheden zullen het luchtruim van Katwijk weer trotseren.
Lopend vanaf het heliplatform kan de Boulevard afgestruind worden richting het Evenementenplein via een uitgebreide static show met kraampjes en diverse (historische) voer- en vaartuigen. Op de static show vertellen de deelnemers met een link met het hulp- en of reddingswerk de bezoekers graag meer over hun passie voor hun (vrijwilligers)werk. Een kijkje bij Legoincindentencity mag zeker niet ontbreken. Met honderden legosteentjes zijn diverse rampen die in Nederland hebben plaatsgevonden nagebouwd. Op het Evenementenplein zal diverse horeca staan opgesteld.

 

Via het Evenementenplein loop je zo het demonstratieterrein op strand op. Mede vanwege het 100-jarig bestaan is het demonstratiegebied verder naar het noorden verplaatst. PHDC zal op strand weer een demonstratie geven met de politiehonden. Op zee zullen vaartuigen van de KRB en KNRM samen met de Politie, TX51 en enkele historische reddingboten diverse demonstraties op zee verzorgen, zoals een zoekactie naar vermist persoon, brand aan boord, omgeslagen vaartuig, drugssmokkel en nog veel meer. Tijdens het programmaonderdeel kom kijken op het strand is een deel van de varende eenheden op het strand van dichtbij te bekijken.

 

SAR Katwijk heeft oog voor historie en innovatie. Van klassieke voer- en vaartuigen tot reddingen met een drone, het maakt allemaal onderdeel uit van het programma van SAR Katwijk. U hoeft zich gedurende de dag geen moment te vervelen. De Katwijkse Reddingsbrigade biedt het publiek een informatieve en spectaculaire dag in samenwerking met veel andere (hulpverlenings)instanties.
Voor jong en oud is er voldoende te beleven tijdens SAR Katwijk, wellicht raakt u geïnspireerd om ook zelf hulpverlener te worden!

 

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Zoeken

Volg ons op

Zoeken